Rita Hirsum Lystad er valgt som styreleder i Samskipnadsrådet

15.01.2024
Foto: Studentsamskipnaden i Østfold
Foto: Studentsamskipnaden i Østfold

Mandag 15. januar ble det avholdt et ekstraordinært Samskipnadsmøte for å velge ny styreleder. Studentsamskipnadene valgte Rita Hirsum Lystad, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Østfold (SiØ) til å lede Samskipnadsrådet videre.

  • Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidet og vil gjerne takke samskipnadene for tilliten de viser meg. Jeg er motivert og klar for å gå løs på oppgaven som styreleder for Samskipnadsrådet, sier den nyvalgte styrelederen.

Lystad har siden 2006 vært administrerende direktør i SiØ og arbeidet tidligere som boligdirektør i Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs). Hun har også politisk erfaring som kommunestyremedlem og varaordfører i Frogn Kommune. I tillegg har hun de siste 10 årene vært president for Norges Musikkorpsforbund. Lystad vil lede Samskipnadsrådets politiske arbeid i en tid med store utfordringer for studentene.

  • Vi vet hvor viktige studentsamskipnadene er for studentene, og arbeidet vi gjør i Samskipnadsrådet er med på å legge til rette for dette. Jeg er veldig glad for å få lov til å jobbe for at vi får enda bedre muligheter til å levere de beste tjenestene til studentene, sier Lystad.

Styreleder fungerer som studentsamskipnadenes talerør utad i politiske saker nasjonalt. Lystad er valgt frem til Samskipnadsmøtet i november 2024. Dette møtet ble avholdt som følge av at tidligere styreleder, Audhild Kvam, sa opp jobben som administrerende direktør ved Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim og trakk seg som styreleder av Samskipnadsrådet.

Ved spørsmål til pressemeldingen, ta kontakt med pressekontakt i Samskipnadsrådet:
Ibrahim Ali, politisk rådgiver
TEL: 979 30 412
E-post: ibrahim@samskipnader.no